Onze beoordeling
9,5

Wanneer een vastgoed taxateur inschakelen?

Taxatie vastgoed wordt uitgevoerd om diverse redenen.

  • Door een verkoper om een goede verkoopprijs mee te kunnen bepalen.
  • Door een aankoper die op basis van vastgoed taxaties de realiteit van de verkoopprijs kan checken en daarmee een bod kan doen.
  • Door een bedrijfsmatig eigenaar om de juiste boekhoudkundige waarde te kunnen vaststellen.
  • Als middel voor het maken van bezwaar tegen de gemeentelijke WOZ-vaststelling wanneer men van mening is dat die te hoog is.

Taxatie van vastgoed vindt tenslotte vooral plaats vanuit de aankopende partij wanneer deze een hypotheekfinanciering wil bedingen om het pand mee te kunnen aankopen.

Welke soorten vastgoed taxaties zijn er?

Afgezien van bovengenoemde redenen die aanleiding kunnen zijn voor het laten uitvoeren van vastgoedtaxaties, maakt ERA Focus onderscheid tussen taxaties ten behoeve van woningen en taxaties voor bedrijfspanden.

Daar waar het gaat om bedrijfsmatige vastgoed taxaties is waardebepaling dikwijls nog moeilijker dan bij woningen. Dat komt omdat de karakteristieken van bedrijfspanden veel meer van elkaar verschillen qua ligging, omvang en overige karakteristieken. Bij taxatie van vastgoed is daarom bijzonder veel ervaring en kennis benodigd. De BOG-gecertificeerde zakelijk vastgoed taxateur – BOG staat voor Bedrijfs Onroerend Goed -, beschikt over die kennis en hanteert bovendien strenge extern vastgestelde normen die de kwaliteit waarborgen.

Jouw dromen op het gebied van huisvesting najagen

ERA Focus is niet alleen vastgoed taxateur, maar fungeert ook als makelaardij. Doordat al onze makelaars zelf ondernemer zijn (co-owner), ben jij gewaarborgd van de beste kwaliteit dienstverlening. Onze makelaars en verrichters van vastgoed taxaties lopen nog wat harder voor je dan je van anderen gewend bent.

ERA Focus makelaar en vastgoed taxateur voelt als een roeping. De roeping om jouw dromen op het gebied van wonen, ondernemen, aan- en verkopen en het verhuren van vastgoed te realiseren.

Bekijk direct ons vastgoedaanbod online en vul het contactformulier in wanneer je behoefte hebt aan taxatie van vastgoed. Of bel vrijblijvend met een van onze professionals.

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Adres
Kies hier je onderwerp*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.