Onze beoordeling
9,5

Taxatie woning

Veelal wordt het taxeren van een woning of appartement gedaan in opdracht van een geldverstrekker. Bij het verlenen van hypotheek wordt de woning als onderpand genomen om de risico’s die samenhangen met geldverstrekking af te dekken. Het is dan van belang dat de waarde van de woning nauwkeurig wordt vastgesteld. De geldverstrekker komt de woning daartoe zelf niet bezichtigen, maar vraagt de eigenaar (of koper) om woning taxatie uit te laten voeren door een taxateur.

Een woning taxeren vraagt om onafhankelijkheid van de partij die de waarde bepaalt. Alleen op die manier komt een objectieve waardevaststelling tot stand.

Era Focus voor taxatie woning of appartement

De waarde van een woning taxeren vergt kennis van zowel vastgoed gerelateerde aspecten als marktgerelateerde aspecten. De verschillende taxateurs van Era Focus die gezamenlijk een landelijke dekking realiseren, beschikken over alle benodigde expertise. Wilt u een woning taxatie laten uitvoeren, neem dan contact op met het Era-kantoor dat het dichtst bij de locatie van de woning gelegen is.

De taxateur kan u inlichten over de kosten die met het taxeren van de specifieke woning gemoeid zijn. Hiertoe dient hij inzicht te krijgen in de karakteristieken van het vastgoed. Gelukkig voor u kunt u in geval van een waardevaststelling t.b.v. woningfinanciering de kosten aftrekken van de inkomstenbelasting.

Gestructureerde aanpak

Woning taxatie geschiedt bij Era Focus geheel in lijn met de regels die het NWWI,  het Nederlands Woning Waarde Instituut, heeft opgesteld. Daardoor bent u ervan verzekerd dat de taxatie op een methodische, diepgaande wijze is uitgevoerd. Geldverstrekkers stellen dikwijls de eis dat de taxateur conform de NWWI-richtlijnen werkt. Bij Era Focus is dat dus het geval.

Bij het taxeren van de woning wordt een breed scala aan woningaspecten door ons in ogenschouw genomen. Onder andere de oppervlakte van het woningperceel alsmede de ligging t.o.v. voorzieningen. Ook de woningoppervlakte en- inhoud alsmede het bouwjaar en de directe omgeving spelen een rol. Onze specialisten vertellen u er graag vrijblijvend meer over.

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Adres
Kies hier je onderwerp*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.